Actualiteit

Maak een mooie foto en vraag niet té veel

Tweedehands verkopen op het Internet, het es een kunst. Wan in tijden van "meer rust met minder spullen" wordt er druk verkotch op tweedhandswebsites en sociale media. Alleen: hoe zorg je nu dat jouw zoekertje eruit springt tussen de vele andere en dat je een correcte prijs krijgt? We vroegen het aan veelverkopers.

Meer weten

“Steeds meer mensen dénken tweedehands”

Een “vintage-festival” met retro spullen, een verrassingsoptreden en live muziek. Daarmee bouwt Troc.com een feestweekend uit om de vijftiende verjaardag te vieren. En er is wel degelijk reden tot feesten, want retro en tweedehands zitten stevig in de markt. “Steeds meer mensen denken tweedehands en dat brengt meer volk op de vloer”, stellen ze in Dendermonde vast.

Meer weten

Foute kerstcadeaus: 'Kan ik dit aan jou verkopen?'

Met kerst krijg je vaak cadeaus waar je helemaal niks mee kan. Gooi ze vooral niet weg, want op het internet en in tweedehandswinkels weten ze er wel raad mee. Vooral boeken en dvd's worden daar na kerst binnen gebracht. Mona Jünger ging met een heel ander cadeau naar de Troc in Evere.

Meer weten

Tweedehands kerstcadeaus populairder dan ooit tevoren

Bijna een derde van de Belgen (32,4%) of bijna 1 op 3 overweegt dit jaar één of meerdere tweedehandscadeaus onder de kerstboom te leggen. Dit blijkt uit een online onderzoek dat de grootste zoekertjessite van België 2dehands.be en tweedehandsketen Troc.com bij 1 000 Belgen tussen 28 november en 9 december 2016 lieten uitvoeren door iVOX. Het onderzoek is representatief op taal, leeftijd, geslacht en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

Meer weten